Two-in-One Laptops voor Windows 10?

Door IIsnickerII op donderdag 2 april 2015 11:36 - Reacties (9)
Categorie: Laptops, Views: 2.029

Sinds de keynote van W10 ben ik helemaal enthousiast! Vleiloze Feilloze integratie van apps die cross platform zouden moeten werken, DX12, en nog meer toffe functies. Nu zat ik dus na te denken over wat mijn volgende laptop gaat worden als ik W10 wil gaan draaien.

Ik heb de Surface in de keynote gezien die het wisselen van tablet mode en desktop mode vleiloos feilloos oppakte, en ik vind dit ideaal. Geen twee aparte devices meer, maar een device die je voor beide wensen kunt gebruiken! Nu wil ik qua specs natuurlijk niet omlaag gaan, en er zijn wel een aantal wensen waaraan deze laptop moet voldoen, maar dat bracht mij een aantal complicaties.

Mijn ideale laptop heeft een i5 processor met minimaal 6Gb aan geheugen, +-500 Gb aan harde-schijfruimte en een dedicated videokaart van het liefst NVidia. Nu moet bij een Two-in-One oplossing natuurlijk de hardware zich in het beeldscherm gedeelte gaan verschuilen als het geheel wilt gaan werken. Maar hoe zal dat in de praktijk te werk gaan?

Natuurlijk kunnen we ervan uit gaan dat de meeste tablet-like windows systemen zullen gaan draaien op Atom processoren. Dat is nogal belangrijk voor het energiegebruik. Deze bevat net als de nieuwste generatie processoren een interne GPU zodat alles mooi gerenderd kan worden. Maar je kunt niet zomaar een dedicated GPU passen in een tablet. Dan krijg je een laptop die ook nog eens topzwaar word, en dat vind natuurlijk niemand fijn.

Ik was vooral benieuwd naar wat jullie denken hoe de laptop markt de ontvangst van W10 aan gaat pakken. Gaan er laptops komen met de GPU in het toetsenbord gedeelte, die dus geheel hot-swappable is, of moet er geïnnoveerd gaan worden met zuinige, lichte en vooral kleine GPU's. Of zijn er al degelijke laptops in de maak die deze wens zouden moeten vullen.

Ik zou graag hierover een discussie willen starten. Wat denken jullie dat er gaat gebeuren met laptophardware na de release van W10, en welke onderdelen zien jullie graag verschijnen op die nieuwe laptops.

TLDR:

Windows 10 komt eraan. Wat denk jij dat er gaat veranderen qua hardware in de laptopmarkt.

EDIT:

Ik bekeek zojuist dit artikel:

http://tweakers.net/video/10135/msi-gs30-geslaagde-fusie-van-desktop-en-laptop.html

Het is dus al duidelijk dat "hot-swappable" GPU's mogelijk zijn. Dit verwacht ik dus ook terug te zien in keyboard docks. Stel je voor, een Keyboard dock met een 860M erin. Dat moet dan toch kunnen?