Two-in-One Laptops voor Windows 10?

Door IIsnickerII op donderdag 2 april 2015 11:36 - Reacties (9)
Categorie: Laptops, Views: 1.986

Sinds de keynote van W10 ben ik helemaal enthousiast! Vleiloze Feilloze integratie van apps die cross platform zouden moeten werken, DX12, en nog meer toffe functies. Nu zat ik dus na te denken over wat mijn volgende laptop gaat worden als ik W10 wil gaan draaien.

Ik heb de Surface in de keynote gezien die het wisselen van tablet mode en desktop mode vleiloos feilloos oppakte, en ik vind dit ideaal. Geen twee aparte devices meer, maar een device die je voor beide wensen kunt gebruiken! Nu wil ik qua specs natuurlijk niet omlaag gaan, en er zijn wel een aantal wensen waaraan deze laptop moet voldoen, maar dat bracht mij een aantal complicaties.

Mijn ideale laptop heeft een i5 processor met minimaal 6Gb aan geheugen, +-500 Gb aan harde-schijfruimte en een dedicated videokaart van het liefst NVidia. Nu moet bij een Two-in-One oplossing natuurlijk de hardware zich in het beeldscherm gedeelte gaan verschuilen als het geheel wilt gaan werken. Maar hoe zal dat in de praktijk te werk gaan?

Natuurlijk kunnen we ervan uit gaan dat de meeste tablet-like windows systemen zullen gaan draaien op Atom processoren. Dat is nogal belangrijk voor het energiegebruik. Deze bevat net als de nieuwste generatie processoren een interne GPU zodat alles mooi gerenderd kan worden. Maar je kunt niet zomaar een dedicated GPU passen in een tablet. Dan krijg je een laptop die ook nog eens topzwaar word, en dat vind natuurlijk niemand fijn.

Ik was vooral benieuwd naar wat jullie denken hoe de laptop markt de ontvangst van W10 aan gaat pakken. Gaan er laptops komen met de GPU in het toetsenbord gedeelte, die dus geheel hot-swappable is, of moet er geïnnoveerd gaan worden met zuinige, lichte en vooral kleine GPU's. Of zijn er al degelijke laptops in de maak die deze wens zouden moeten vullen.

Ik zou graag hierover een discussie willen starten. Wat denken jullie dat er gaat gebeuren met laptophardware na de release van W10, en welke onderdelen zien jullie graag verschijnen op die nieuwe laptops.

TLDR:

Windows 10 komt eraan. Wat denk jij dat er gaat veranderen qua hardware in de laptopmarkt.

EDIT:

Ik bekeek zojuist dit artikel:

http://tweakers.net/video/10135/msi-gs30-geslaagde-fusie-van-desktop-en-laptop.html

Het is dus al duidelijk dat "hot-swappable" GPU's mogelijk zijn. Dit verwacht ik dus ook terug te zien in keyboard docks. Stel je voor, een Keyboard dock met een 860M erin. Dat moet dan toch kunnen?

Reacties


Door Tweakers user Thedr, donderdag 2 april 2015 12:02

Wat bedoel je met vleiloos? Feilloos wellicht?


Door Tweakers user IIsnickerII, donderdag 2 april 2015 12:09

Dit heeft niet zozeer te maken met Windows 10, maar met de hardware waarop het gaat draaien. Ik heb er al eerder een apart topic van gemaakt, en daar werd aangeraden een blogpost te maken. Vandaar.


Door Tweakers user IIsnickerII, donderdag 2 april 2015 14:39

Ja ja, zo kan hij wel weer. Kan het een beetje on-topic gehouden worden, dankjewel!

Door Tweakers user -RetroX-, donderdag 2 april 2015 15:14

IIsnickerII schreef op donderdag 02 april 2015 @ 12:09:
[...]
Ik heb er al eerder een apart topic van gemaakt, en daar werd aangeraden een blogpost te maken. Vandaar.
Dus op het discussieplaform wordt je aangeraden naar het blogplatform te gaan om te discussieren.... jaja.....

Dont get me wrong, je mag alles bloggen wat je wil gezien de huidige reacties onder je post kan je zelf enigzins nagaan of de move van GoT naar Tweakblogs een juiste was.

Door Tweakers user IIsnickerII, donderdag 2 april 2015 15:35

-RetroX- schreef op donderdag 02 april 2015 @ 15:14:
[...]


Dus op het discussieplaform wordt je aangeraden naar het blogplatform te gaan om te discussieren.... jaja.....

Dont get me wrong, je mag alles bloggen wat je wil gezien de huidige reacties onder je post kan je zelf enigzins nagaan of de move van GoT naar Tweakblogs een juiste was.
Nouja normaalgesproken zie ik wel discussiewaardig materiaal op de blogposts verschijnen, maar dit stelt me toch een beetje teleur... Ik heb misschien wat taalfoutjes gemaakt, maar ik ben dan ook geen taalexpert. Maar naast die taalfoutjes weet ik niet wat ik fout doe. Ik verwacht dat er toch wel iemand is die enigzins zijn mening wilt geven over dit onderwerp. Ik ben gewoon benieuwd wat andere mensen denken.

Het bericht in kwestie:
-Sake- schreef op Woensdag 04 Februari 2015 @ 20:42:
Ik zou van je post(=open vraag) eerder een blog maken. Dan komen er meer reacties.
Of posten in een van de Windows 10 topics.

Door Tweakers user i-chat, donderdag 2 april 2015 17:27

ik merkt vooral nog steeds dat ik een immer groeiende behoefte krijg aan meer intergratie tussen mijn android en linux desktops...

ik ben geen windows fan meer en eigenlijk vind het maar een bagger onprettig systeem om mee te werken, zowel office 365 met skype als windows with bing kunnen me niet over de streep trekken.
dan gebruik ik liever android, en gapps jaja ik weet het google en hun data honger, maar tot noch toe gaat dat prima, ik krijg relevante reclames waar ik soms zelfs op zit te wachten, en ik weet wat ik wel en niet online doe en wat ik post, dus echt veel over mijn prive leven zal google niet te weten komen...

wat ik nog wel mis, is een goedkope laptop / netbook, waarop ik zowel linux als android apps naast elkaar kan draaien, iets met een 9 tot 13 inc scherm, en dikke accu en een leuke hoeveelheid opslag, samen met een volwaardige android runtime (arc maar dan volwaardig). neej geen chrome os want ik wil heel graag nog local apps kunnen installeren.

en ook geen dualboot convertible die dingen zijn rueze onhandig omdat je altijd moet kiezen iets dat ik dus juist NIET wil.. anders had ik wel een losse laptop en tablet genomen.

Door Tweakers user Karmos, donderdag 2 april 2015 19:50

Ik denk persoonlijk ook dat convertibles de toekomst zijn, als ze praktisch zijn uitgedacht tenminste (en ook nog mooi zijn O-) ) en een goede batterijduur hebben zowel als tablet als laptop.

Ik las vandaag dit artikel: http://tweakers.net/revie...opulaire-convertible.html en volgens mij worden dit soort convertibles het niet, met die micro-usb (al kan usb-c hier grootse verandering in brengen) en het omvallen op je schoot doordat het scherm zwaarder is dan het toetsenbord.

Dan heb je nog een Surface wat een prachtig toestel is al ben ik toch altijd bang voor het doorbuigen van de toetsenbordcover en of hij wel makkelijk te gebruiken is op de schoot met die kickstand.

Volgens mij kunnen de convertibles echt doorbreken met usb c als ze zo dun willen zijn als de chi, ls ze niet inboeten qua stevigheid en met windows 10. Op convertibles met android heb ik het niet zo, android is volgens mij niet geschikt als desktop OS.

[Reactie gewijzigd op donderdag 2 april 2015 19:51]


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.